TERRA

Terra InfoPaper

TERRA InfoPaperWil je meer weten over CANNA TERRA? In deze Infopaper leggen we alles uit over het kweken van planten in aarde. Kweken in aarde wordt vaak als de eenvoudigste manier van kweken gezien.

Downloaden
Potgrondmixen, algemene info

Potgrondmixen, algemene info

Niet ieder potgrond is geschikt voor de kweek van snelgroeiende gewassen. Ieder groeiproces stelt haar eigen eisen aan potgrond. De drie belangrijkste zaken waar u op moet letten zijn structuur, voorbemesting en pH-waarde. Een goede voorbemesting en de juiste pH-waarden zijn van groot belang voor een succesvolle teelt. Potgrond vormt samen met steenwol en kokos de belangrijkste basis voor groeimediums.

Inhoud van potgrond

Inhoud van potgrond

De structuur van de potgrond bepaalt de hoeveelheid water en lucht die voor de wortels beschikbaar is. Lucht is belangrijk voor de zuurstofvoorziening van wortels en micro-organismen in het wortelmilieu.

Verschillende soorten hoogveen

Verschillende soorten hoogveen

Er zijn veel verschillende soorten en kwaliteiten hoogveen verkrijgbaar. De eigenschappen van het veen worden onder andere bepaald door de windiepte, de gebruikte winmethode en klimatologische omstandigheden in het betreffende veengebied. Van boven naar beneden in het veenprofiel komen we de volgende soorten tegen.

Nutriënten en substraten van CANNA TERRA

Nutriënten en substraten van CANNA TERRA

Sinds de lancering van CANNA Terra Vega en CANNA Terra Flores, zijn dit wereldwijd de meest gebruikte meststoffen voor het kweken van de snelgroeiende plant en gewassen.

Potgrond gebruiken

Potgrond gebruiken

Aangezien veen van nature zuurvrij is (pH-waarde 3,5-4,5), moet er kalk worden toegediend. Hiermee verhoogd u de pH-waarde. Kant en klare potgronden zijn altijd bekalkt. De hoeveelheid kalk die moet worden toegediend is afhankelijk van de samenstelling.