General banner

Over CANNA

CANNA is dé producent van voedingsstoffen en groeimediums voor het kweken van snelgroeiende planten. Sinds de oprichting in de vroege jaren 90 worden alle producten eerst wetenschappelijk getest voordat ze op de markt worden gebracht. Maar zelfs voordat het bedrijf werd opgericht, waren de oprichters al wetenschappelijk aan het pionieren met planten.

De pionierstijd

De oprichters van CANNA zijn in de jaren tachtig met veel passie begonnen met kweken. De kennis die ze daarbij opdeden wilden ze graag delen met andere kwekers. Ontevreden over het beperkte aanbod en de kwaliteit van de huidige meststoffen destijds, brachten ze begin jaren negentig de eerste voedingsproducten op de markt: CANNA Vega en CANNA Flores.

Vandaag de dag

CANNA biedt vijf voedingslijnen en een additievenlijn die, naast Nederland, in meer dan dertig landen worden verkocht. Elk CANNA product wordt met liefde gemaakt om het best mogelijke resultaat te behalen bij het gebruik van een specifiek kweekmedium of bepaalde kweek methode. Het geheim van CANNA is te vinden in een zorgvuldig gebalanceerde en geïntegreerde mix van de beste hoofd- en spoor elementen voor elke voeding- en medium combinatie.

CANNA heeft de complete productieketen in eigen handen. Van ontwikkeling en onderzoek, tot de unieke milieuvriendelijke productielijn en distributie. Zo houden we de controle in eigen hand, waardoor we de kwaliteit kunnen waarborgen. Daarnaast is ons netwerk enorm gegroeid de laatste dertig jaar, waardoor we veel praktijkervaring en kennis hebben.

Research

Experimenteren doen we nog steeds, tegenwoordig in het groot. We beschikken over vijf onderzoekscentra verspreid over de wereld. Hier ontrafelen gepassioneerde wetenschappers de geheimen van de natuur en doen we onderzoek naar plant, voeding en locatiegebonden factoren als klimaat. De passie voor planten is terug te zien in de kwaliteitsproducten van CANNA. Jaren van intensief onderzoek gaan vooraf aan de marktintroductie van elk product. Pas als we er 100% zeker van zijn dat het product een optimale werking heeft brengen we het op de markt. Gemiddeld werken we twee jaar aan de ontwikkeling van een product.

Duurzaam groeien

CANNA is voortgekomen uit onze fascinatie voor natuur. We wilden elke plant leren kennen en het groeiproces doorgronden. We dachten al duurzaam voor het een item was. Dat zie je terug in de koers die we kiezen. Zo zijn de flacons gemaakt van polyethyleen, een goed te recycleren kunststof. En met BIOCANNA bieden we meststoffen voor kwekers die helemaal organisch willen kweken.

Zelf kweken draait om meer dan alleen opbrengst. Je maakt tijd voor je plant, ziet haar kiemen, groeien en bloeien. Dit proces vinden wij een enorme verrijking waardoor we nog meer kunnen genieten van wat de natuur ons geeft.

Sponsoring

CANNA steunt mensen en organisaties waarin we een stukje van onszelf herkennen. Zo ondersteunen we lokale en mondiale initiatieven om de aarde te vergroenen middels het We Choose Nature platform. Sponsoren we bevrijdingsfestivals en andere culturele festivals die nieuwe geluiden laten horen, zoals Mundial, Woohah en Boogiedown. Ook sponsoren we sporters die het beste uit zichzelf willen halen in onder meer de voetbal-, paarden-, auto- en roeisport. Met ons scholenproject stimuleren we nieuwsgierige scholieren door ze kennis te laten maken met het kweken van groenten.