CANNA Educatie

CANNA Educatie

Moet een plant ook voeding krijgen? Hoeveel water heeft een plant nodig? Kan een plant ook ziek worden? Kun je, je eigen voedsel kweken? Ons voedsel, ons voedingspatroon, ons eten, waar komt het vandaan?

Bovenstaande thema's staan steeds meer in de belangstelling. Kookprogramma’s zijn in trek en wereldwijd is het voedselvraagstuk een belangrijk item op menig politieke agenda. Het is belangrijk dat ook jonge mensen zich ervan bewust zijn dat groenten weliswaar uit de supermarkt komen, maar dat hier een proces aan vooraf is gegaan, een mooi biologisch proces, van zaad tot vrucht en de bereiding hiervan.

video-canna-scholenproject-promo

Met dat in het achterhoofd is CANNA in 2009 “het Groentekweekproject Middelbare Scholen” gestart. Door leerlingen zelf bezig te laten zijn met het kweken van groenten, gaan ze het leuk vinden en wordt hun interesse vergroot.

Nu, jaren verder werken wij intensief samen met een tiental scholen en hebben wij een volledig lespakket ontwikkeld, gekoppeld aan het bestaande project. Het lespakket is bedoeld om in het onderwijs vorm en inhoud te geven aan bewustwording.

Kweekwedstrijd Kempenhorst College

CANNA organiseert in samenwerking met het Kempenhorst College de tomaten kweekwedstrijd!

Het CANNA lespakket

Het lespakket is een praktisch pakket waarin ervaren en leren hand in hand gaan. Het pakket is gericht op competenties en sluit aan bij eindtermen.

In dit lespakket zullen de leerlingen met voedingstoffen en substraten van CANNA in kweektenten zelf planten kweken.

Het bijzondere aan “Indoor Growing” is dat je controle hebt over de omgeving van de plant en dus jaarrond kunt telen.

Login voor docenten

Inloggen

Meer weten over het lespakket, neem dan contact met ons op!