CANNA HYDRO

CANNA HYDRO is een speciaal ontwikkelde plantenvoeding voor het kweken van snelgroeiende planten op inerte media in systemen waarbij het drainage-water wegloopt en niet wordt teruggevoerd naar de voedingstank.

 

CANNA HYDRO

Wat is een hydro kweeksysteem?

Als je werkt met een hydro kweeksysteem of hydrocultuur, kweek je zonder medium of op een inert medium. Het substraat geeft de wortels houvast, zonder de water- en voedingsgift te beïnvloeden. Je plant hangt als het ware aan het infuus, de wortels staan in direct contact met het voedingswater.

Hierdoor kun je de voeding tijdens de kweek tot in detail sturen. Veelgebruikte inerte mediums voor een hydro kweeksysteem zijn steenwol, mapito en kleikorrels.

Waarom kweken op een Run-to-waste systeem?

Systemen waarbij het drainage-water wegloopt worden run-to-waste of open hydrocultuur systemen genoemd. Een voordeel van deze systemen is dat planten bij elke voeding verse voedingsstoffen krijgen. Dit minimaliseert het risico op ziekten. De substraten die in deze systemen worden gebruikt zijn meestal inerte substraten. Dit betekent dat ze geen voedingselementen uit de voedingsoplossing toevoegen of opnemen, zodat je met meer precisie kunt kweken.

Bij een run-to-waste hydro kweeksysteem loopt het voedingswater één maal langs de wortels van je plant, waarna het naar een afvoerpunt loopt. Dit beperkt de risico’s van kweken op een inert medium, je kunt een verkeerde samenstelling wegspoelen. Als je geen geschikte afvoer hebt, kun je kiezen voor een recirculerend hydro kweeksysteem.

Vega & Flores

Tijdens de groei- en bloeifase heeft de plant een andere verhouding voedingstoffen nodig. Binnen de CANNA HYDRO lijn bieden we de plantenvoeding HYDRO Vega A&B (groeifase) en HYDRO Flores A&B (bloeifase). Hiermee kun je de plant op elk moment de juiste mix van voedingsstoffen geven.

Bekijk onze CANNA HYDRO producten

CANNA Hydro Vega

CANNA Hydro Vega

CANNA Hydro Vega is een professionele snelwerkende meststof voor de groeifase van...

view
CANNA Hydro Flores

CANNA Hydro Flores

CANNA Hydro Flores is een professionele snelwerkende meststof voor de bloeifase...

view

Voedingsschema maken

Tip EC meten

Meet niet alleen de EC van het voedingswater en het drainagewater regelmatig, maar vergeet ook niet om de EC van het substraat te meten.

HYDRO InfoPaper

HYDRO InfoPaper

Wil je meer weten over CANNA HYDRO? In deze Infopaper leggen we alles uit over het kweken van planten op inerte run-to-waste systemen, waarbij het drainage-water wegloopt.