CANNA AQUA

CANNA AQUA is een speciaal ontwikkelde productlijn voor het kweken van snelgroeiende planten op recirculerende hydro kweeksystemen. Bijvoorbeeld Nutrient Flow Technique (NFT) of eb-en-vloed systemen op inerte media zoals steenwol of kleikorrels. Met deze systemen stroomt het drainagewater niet weg maar wordt het opnieuw gebruikt.

 

CANNA AQUA

Wat is een recirculerend hydro systeem?

Als je werkt met een hydro kweeksysteem, kweek je zonder medium of op een inert medium. Het substraat geeft de wortels houvast, zonder de water- en voedingsgift te beïnvloeden. Je plant hangt als het ware aan het infuus, de wortels staan in direct contact met het voedingswater. Hierdoor kun je de voeding tijdens de kweek tot in detail sturen. Veelgebruikte inerte mediums voor een hydro kweeksysteem zijn steenwol, mapito en kleikorrels.

In een recirculerend hydro kweeksysteem loopt het voedingswater in een gesloten kring: van het voedingsvat, langs de wortels, terug naar het voedingsvat. Omdat de plant niet alle voedingsstoffen op hetzelfde moment opneemt, verandert de samenstelling van het voedingswater. CANNA AQUA is speciaal ontwikkeld zodat je plant zelf de pH regelt en dus altijd de juiste combinatie van voedingsstoffen krijgt.

Aqua Vega & Flores

Tijdens de groei- en bloeifase heeft de plant een andere verhouding voedingstoffen nodig. Binnen de CANNA AQUA lijn bieden we de voedingsstoffen AQUA Vega A&B (groeifase) en AQUA Flores A&B (bloeifase). Hiermee kun je de plant op elk moment de juiste mix van voedingsstoffen geven.

Bekijk onze CANNA AQUA producten

CANNA Aqua Vega

CANNA Aqua Vega

Snelwerkende meststof voor de groeifase van de plant, voor recirculerende systemen...

view
CANNA Aqua Flores

CANNA Aqua Flores

Snelwerkende meststof voor de bloeifase van de plant, voor recirculerende systemen...

view
CANNA Aqua Clay Pebbles

CANNA Aqua Clay Pebbles

Gebakken kleikorrels voor het kweken in recirculerende hydroponische systemen.

view

Voedingsschema maken

Tip Twee pompen

Door de voeding met 2 pompen aan te sturen, wordt voorkomen dat de planten direct droog komen te staan in geval dat één van de twee defect raakt.