Hoe te besproeien met CANNACURE?

Hoe besproeien met CANNACURE?

Als je CANNACURE gebruikt, is het van groot belang dat je de juiste spuitmethode aanhoudt. Als je de plant namelijk niet overal raakt, kunnen de plagen en schimmels toch overleven. CANNA heeft een aantal van deze adviezen hier verzameld.

Een aantal aanwijzingen om CANNACURE goed te spuiten:

1. Spuit de plant goed nat. Sommige schimmels of plagen zitten alleen op de boven- of juist de onderkant van het blad. Daarom is het verstandig dat je de bladeren zowel aan de onderkant als aan de bovenkant bespuit. Zo ben je er zeker van dat je alles hebt geraakt.

2. Zorg ervoor dat je druppels niet te groot zijn, want dan loopt de plaag er gewoon tussendoor. Ook bij een te mistige nevel krijg je geen goede dekking. Zorg daarom voor dunne druppels die een mooi dekkend en dik laagje geven, zodat de plagen er goed aan vast kunnen blijven plakken. Als je op je handen spuit en je voelt geen druppels, dan weet je dat je een te mistige nevel hebt. Je plant moet dus echt druipen van het vocht.

3. Moet je langer spuiten, dan is het gemakkelijker en beter om de navulfles van CANNACURE aan te maken in een spuitfles met spuitlans. Een spuitlans heeft meer bereik en meer druk. Dit maakt het gemakkelijker om ook onder de bladeren te spuiten.

4. Spuit nooit midden op de dag omdat dit ervoor kan zorgen dat je bladeren verbranden. De druppels fungeren namelijk als een soort brandglaasjes. Daarom kun je de plant het beste een half uur voordat je lamp aan gaat bespuiten. Zo kan de CANNACURE een beetje opdrogen voordat de lamp op volle kracht aanspringt. Een buitenplant kun je het beste een half uur na zonsopkomst besproeien met CANNACURE. Midden in de nacht besproeien is niet verstandig, omdat de plant dan te lang nat blijft.

Tip!

Mocht je aan je eigen spuitcapaciteiten twijfelen, kun je met een fluorescerende stof en uv-lamp controleren of je de plant goed hebt bespoten. Deze stof is niet schadelijk voor de plant. Het fluorescerende licht moet zowel aan de bovenkant als onderkant van het blad goed zichtbaar zijn. Een fluorescerende stof kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld te controleren of de sproeiers verstopt zijn.

Beoordeel dit artikel: 
1
Gemiddelde: 1 (1 stem)