CANNACURE

Heb je last van spint, witte vlieg, meeldauw of andere schimmels? CANNACURE houdt de verspreiding tegen van plagen als spint, bladluis, wolluis, witte vlieg en de schimmel; meeldauw. CANNACURE is een bladvoeding en werkt gifvrij, verneveld over de bladeren laat het een kleverig laagje achter. Het vormt een tweede natuurlijke 'huid' op de plant. Deze laag verbetert de bladkleur en -kracht en zorgt ervoor dat de plant nog steeds kan ademen.

De voordelen van CANNACURE

Milieuvriendelijk en gifvrij

CANNACURE is een milieuvriendelijke beschermer, zonder bestrijdingsmiddelen of gif. CANNACURE wordt in verdunde vorm over de bladeren gespoten om zo een kleverig laagje aan te brengen. Plagen als spintmijt, bladluis, wolluis en witte vlieg blijven hieraan vastplakken. Ze kunnen daardoor niet op zoek naar voedsel en zullen snel sterven. Met CANNACURE houd je ook de verspreiding van schimmel meeldauw tegen.

Voorkomen en verdrijven

Bij preventief gebruik is één keer in de week spuiten voldoende. Om plagen te stoppen spuit je elke drie dagen. Ook de verspreiding van de schimmelziekte meeldauw kun je op deze manier een halt toe roepen. Het is belangrijk om de bladeren aan de onder- en bovenkant te bespuiten. Je kunt CANNACURE vanaf het begin van de groei tot aan de oogst gebruiken – het is immers gifvrij.

Gezondere vruchten en bloemen

CANNACURE is een bladvoeding en bevat voedingsstoffen die de weerstand verbeteren. Je plant neemt deze stoffen via de bladeren op. Tegelijk houdt CANNACURE de bladeren gezond, schoon en glanzend. Dit verbetert de fotosynthese, waardoor je plant meer energie heeft om vruchten en bloemen aan te maken.

Plagen en ziekten gids

Bekijk ook onze Plagen en Ziekten gids voor meer informatie over het bestrijden van plagen en ziekten met CANNACURE.

Kweken met CANNACURE?

CANNACURE is te koop bij tuinspeciaalzaken in heel Nederland. Zoek hier het dichtstbijzijnde verkooppunt. Dit additief kan bij elk teeltsysteem en in combinatie met alle CANNA plantenvoeding gebruikt worden.

CANNACURE

Gebruiksaanwijzing

Veelgestelde vragen over CANNACURE

Is CANNACURE een bestrijdingsmiddel?

Nee, CANNACURE is geen bestrijdingsmiddel. Chemische bestrijdingsmiddelen schaden je oogst. Met CANNACURE is er geen verlies van oogst. CANNACURE gaat op een natuurlijke manier plagen en meeldauw tegen. Daarnaast werkt CANNACURE ook preventief tegen plagen en meeldauw op een onaangetaste plant.

Hoe gaat CANNACURE plagen tegen?

Door CANNACURE te spuiten breng je een kleverige laag aan op je plant, die het voor plagen en meeldauw onmogelijk maakt om te overleven. De laag laat de plant echter wel ademen zodat de plant zelf niets tekort komt.

Wordt mijn plant niet vies door de kleverige laag?

De kleverige laag werkt op het moment van spuiten. Plagen op het blad blijven op dat moment vastzitten. De laag droogt dan op en beschermt de plant. Als de laag is opgedroogd zal er geen vuil meer aan blijven plakken.

Welke plagen gaat CANNACURE tegen?

CANNACURE werkt tegen de volgende plagen: spint, bladluis, wolluis en witte vlieg. Daarnaast werkt het ook tegen meeldauw.

Kan CANNACURE nog meer dan het tegengaan van plagen en meeldauw?

Jazeker. Naast het beheersen en voorkomen van plagen is CANNACURE ook een bladvoeding. CANNACURE houdt uw plant gezond, glanzend en schoon, waardoor een optimale fotosynthese kan plaatsvinden. Omdat de plant geen last heeft van plagen en meeldauw kan hij alle energie richten op de groei en bloei.

Wanneer kan ik CANNACURE gebruiken?

CANNACURE kan vanaf het begin van de groeifase tot aan de oogst gebruikt worden. Als je nog geen last hebt van plagen en CANNACURE preventief gebruikt dien je je plant wekelijks te bespuiten. Als je wel last hebt van plagen moet je de plant om de drie dagen bespuiten. Als de plagen weg zijn ga je over op wekelijks bespuiten.

Kan ik CANNACURE gebruiken naast mijn andere voeding?

CANNACURE kan tijdens de gehele groei- en bloeifase naast de normale voeding gebruikt worden. Pas op: CANNACURE is geen vervanger van je normale voeding!

Kan ik CANNACURE toevoegen aan het voedingsvat?

Nee, CANNACURE werkt alleen als het op de bladeren wordt gespoten. Opname door de plant via de watergift zal geen enkel effect hebben op de plagen.

Is CANNACURE schadelijk voor het milieu?

Nee, CANNACURE is niet schadelijk voor het milieu! CANNACURE is biologisch afbreekbaar en kan gebruikt worden op zowel eetbare gewassen als siergewassen.

Gebruiksaanwijzing CANNACURE

  • Dosering: 330 ml op 1 liter water Spray minimaal 1 keer per week tot aan de oogst
  • Gebruik een fijne sprayer om de effectiviteit te vergroten
  • Niet meer voeding klaarmaken dan in 10 dagen verbruikt wordt
  • Niet gebruiken samen met producten die waterstofperoxide bevatten
  • Niet mengen met andere stoffen dan water
  • CANNACURE is te gebruiken samen met andere voedingsmiddelen

Overige aanwijzingen

  • Voor gebruik de fles goed schudden
  • Gesloten en op een donkere, vorstvrije plaats bewaren
  • Buiten bereik van kinderen houden

Waarborgen/garanties

De verpakking is vervaardigd van 100% Polyethyleen (PVC- en cadmium-vrij), een makkelijk afbreekbare kunststof die tevens recyclebaar is.