CANNA Terra Seed Mix

CANNA Terra Seed Mix is een potgrond ideaal voor het ontkiemen van de zaden van je favoriete planten. Het werkt geweldig in combinatie met CANNA Start.

Voordelen van CANNA Terra Seed Mix

  • CANNA Terra Seed Mix heeft een homogene, stabiele structuur wat ideaal is voor het vasthouden van water, waardoor de zaden de beste kans hebben om op de juiste manier te ontkiemen
  • CANNA Terra Seed Mix is ook bijzonder geschikt voor het wortelschieten van stekken
CANNA Terra Seed Mix

Gebruiksaanwijzing

Zaaien in Terra Seed Mix

Zaai de zaden 2-3 mm diep (max. 5 mm) in de CANNA Terra Seed Mix in een bak met een maximale diameter van 5 cm. Bespuit het groeimedium regelmatig met kraanwater. Kiemplanten gebruiken eerst de energiereserves die beschikbaar zijn in het zaad.

Houd de zaden warm (20-25 °C) en vochtig in bijvoorbeeld een kweekkas. Verwijder het deksel van de bak zodra de kiemplant uit het substraat komt.

Jonge zaailingen

De jonge planten zijn zeer gevoelig dus plaats ze niet in direct zonlicht of in de buurt van een krachtige groeiende lamp, omdat ze dan kunnen verbranden. Geef de jonge planten een voedingsoplossing met een lage EC (afhankelijk van het kraanwater, EC-waarde van 0.9-1.2). Voeg CANNA RHIZOTONIC toe om de wortels te versterken. De zaailingen zijn klaar om te worden overgeplant wanneer ze twee of drie bladeren hebben ontwikkeld.

Buiten groeien

Hoewel het mogelijk is om zaden direct buiten in de grond te laten ontkiemen, is het kiempercentage aanzienlijk hoger dan wanneer dit binnen wordt uitgevoerd. Grondtemperaturen buiten bieden geen ideale omstandigheden voor het ontkiemen van zaden.

Begin door binnen te ontkiemen. Plaats de zaailingen die zijn uitgekomen op een plek waar ze kunnen acclimatiseren aan de omstandigheden buiten, op het balkon bijvoorbeeld.

Stekken en verder

Zodra de planten goed zijn doorgeworteld in de CANNA Terra Seed Mix, kunnen ze worden overgeplant naar een groeimedium zoals CANNA Terra Professional of CANNA Terra Professional Plus.

  • De plastic verpakking is 100% recyclebaar
  • Bewaren op een koele, donkere plaats, minimumtemperatuur 4 ºC
  • Inhoud 25L

terra-seedmix-directions_content_1.png