Vlammen met Club Picante

Vlammen met Club Picante

Dat we bij CANNA fan zijn van de chili peper plant, hebben we nooit onder stoel of banken geschoven. En daarom werken we sinds een aantal jaren samen met Club Picante.

Club Picante is een peper kweek vereniging die in de kolenkitbuurt in Amsterdam pepers kweekt voor de hot sauce maker EL JEFE PRIMO SALSA. In samenwerking met de buurtbewoners word er gestreeft naar de perfecte oogst. Hier komen sociaal samenwerken en -ondernemen samen.

Club Picante is opgericht vanuit de liefde voor en het kweken van hete pepers door fanatieke hobbyisten. Het dient als een inspiratie- en informatieplatform voor alles wat daarmee te maken heeft, zoals zaadselectie, genetica, ras, voeding, kweektips of het selecteren van geschikte soorten voor de productie van hot sauce. Kortom alles wat komt kijken bij het succesvol kweken als hobbyist van pepers.

Daarbij wordt Club Picante ondersteund door CANNA in de vorm van kennis, voeding, substraten en andere kweekbenodigdheden.

1 2 3 4 5 6 7 8

Bekijk hoe El Jefe te werk gaat

 

CANNA x El Jefe (episode 1)

 

El Jefe: Stadskas (episode 2)

 

El Jefe: Fabriek (episode 3)

Limited editions

Elk jaar worden er door Club Picante chili peper zaden geselecteerd die uiteindelijk tot een seizoens "harvest" leiden. Van deze oogst wordt door EL JEFE een limited edition, single batch hot sauce gemaakt (+/- 500 flessen).

2021: 7pot Yellow Brain Strain

In 2021 zal Club Picante gaan kweken met de 7pot Yellow Brain Strain voor de limited edition saus van EL JEFE.

Wil jij ook de limited edtion peper kweken?

Meld je nu aan!

2020: Dark Chocolate

2019: Bahamian Goat

De Bahamian Goat heeft een aangename fruitige, aromatische smaak. Gecombineerd met ananas en verse gember, is dit weer een klassieke hete saus van EL JEFE.

EL JEFE

EL JEFE is een gast die in 2014 hot sauce is gaan maken. Opgegroeid in Texas en later veel in Mexico gereisd, maar toch in Amsterdam is gaan wonen en hot sauce is gaan maken. Met chili's uit Mexico is El Jefe begonnen met typisch Mexicaanse salsa hot sauzen, zoals Picante en Verde. Met de Picante won hij zelfs de prijs voor "Best Hot Sauce" op het Dutch Chili Fest 2014/2015.

El JEFE heeft zijn assortiment uitgebreid en is hij andere smaken met pepers uit andere delen van de wereld gaan maken, zoals de Madame Jeanette uit Suriname voor de Volcán saus.

In 2018 heeft hij Club Picante opgezet voor het kweken van eigen pepers in een kweek tunnel. Ook organiseert hij jaarlijks een craft bier festival onder de naam WILD WEST BREW FEST in zijn buurt in Amsterdam West.

De sauzen van EL JEFE eet je samen het beste met de Premium Corn Taco Torillas of de Premium Nacho Chips. Alle producten van EL JEFE zijn te verkrijgen via zijn shop.

Wil jij ook de limited edtion peper kweken?

In 2021 zal Club Picante gaan kweken met de 7pot Yellow Brain Strain voor de limited edition saus van EL JEFE. Schrijf je in om zelf ook met de limited edtion peper te kweken!
Jouw gegevens