BIOCANNA Home

Waarom BIOCANNA?

BIOCANNA meststoffen zijn 100% plantaardig en speciaal ontwikkeld voor de teelt in potgrond. Producten geteeld met BIOCANNA meststoffen kunnen biologisch worden genoemd, op voorwaarde dat ze biologisch worden verbouwd en in overeenstemming zijn met de internationale richtlijnen. CANNA beschermt het productieproces van de onbewerkte producten tot het eindproduct, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat.

BIOCANNA voedingsstoffen zijn plantaardig en bevatten geen dierlijke ingrediënten of bijproducten. Het grote voordeel hiervan is dat de samenstelling van het product veel beter is afgestemd op de behoeften van de plant. Een bijkomend voordeel is dat het product geen dierpathogene organismen kan bevatten, zoals influenzavirussen (bijvoorbeeld vogelgriep) die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Quality proves itself!

Geschiedenis van de landbouw

De landbouw begon 12.000 jaar geleden, aan het einde van de laatste ijstijd. Door het steeds warmere klimaat konden mensen zelf gewassen gaan verbouwen en voor langere tijd op dezelfde locatie blijven. Dit stelde ons in staat om eindelijk verder te gaan met de onzekere levensstijl van jagen en verzamelen. Dit resulteerde in de eerste beschavingen (Syrië, Mexico en China). Mensen beseften dat een plant beter zou kunnen groeien als je meststoffen door de potmix mengt, maar de reden waarom is niet bekend. Destijds wisten we niets van voedingselementen.

Het was Justus von Liebig die de relatie tussen voedingselementen en plantengroei in 1838 aan de hand van experimenteel onderzoek liet zien. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de introductie van meststoffen; een echte revolutie in de landbouw. Het gebruik en de werking van de elementen NPK is met wisselend succes toegepast. Stikstof (N) werd verkregen uit koolteer. Fosfor (P) kan worden verkregen uit botten. Kalium (K) werd als grondstof aangetroffen in de mijnen van Chili en India.

Wat is biologische landbouw?

De ontdekking van meststoffen heeft enorm bijgedragen aan de welvaart van mensen. Helaas zijn er ook nadelen voor de moderne landbouw, zoals een verslechtering van de kwaliteit van de potgronden en het milieu. Ontevredenheid die leidde tot twee nieuwe landbouwbewegingen in de vorige eeuw: biologische landbouw en bio-dynamische landbouw.

Het doel van biologische landbouw is om op een duurzame manier en in harmonie met de natuur te produceren. Om dit te realiseren en te behouden, is biologische landbouw gebaseerd op drie basisprincipes:

  1. Geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen
  2. Geen gebruik van kunstmest
  3. Streven naar een brede biodiversiteit

Door de implementatie van deze regels ontstaat een natuurlijke groeimilieu met een goede structuur en een gezonde microflora.

Deze principes worden ondersteund bij het gebruik van BIOCANNA producten. Helaas is dit vaak niet het geval met veel zogenaamde biologische producten. Deze producten zijn meestal slechts gedeeltelijk organisch, terwijl producten van BIOCANNA gegarandeerd 100% organisch zijn.

Organisch kweken

Meststoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong worden organische meststoffen genoemd. Een voordeel van organische meststoffen ten opzichte van synthetische meststoffen is dat ze organisch materiaal in de bodem brengen, wat leidt tot een verbetering van de structuur van de bodem. Hierdoor worden minder mineralen uitgewassen wat beter is voor het milieu en een betere wateropname stimuleert.

Gezonde grond met direct opneembare en gebonden mineralen verdient veel aandacht in de biologische landbouw en is nauw verbonden met de drie principes waarop de biologische landbouw is gebaseerd. Organische meststoffen kunnen echter nog steeds dierlijke stoffen bevatten, iets dat de gewetensvolle biologische teler liever niet gebruikt.

BIOCANNA voedingsstoffen zijn plantaardig en bevatten geen dierlijke ingrediënten of bijproducten. Het grote voordeel hiervan is dat de samenstelling van het product veel beter is afgestemd op de behoeften van de plant.

Een bijkomend voordeel is dat het product geen dierpathogene organismen kan bevatten, zoals influenzavirussen (bijvoorbeeld vogelgriep) die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen.