BIOCANNA Products

Bio Terra Plus

BIOCANNA Bio Terra Plus is een 100% natuurlijke plantaardige mix die speciaal is ontwikkeld voor de biologische landbouw. Dit product is gecertificeerd door Control Union Certifications voor gebruik bij de biologische teelt van gewassen.

BIOCANNA Bio terra Plus is een turfgereduceerde potgrond bestaande uit de beste kwaliteit witveen, kokosvezel, organische grondverbeteraar en organische meststoffen, zonder materiaal van dierlijke afkomst. Kokosvezel is een duurzaam alternatief voor turf. De combinatie van de uitzonderlijke fysieke eigenschappen van witveen van hoge kwaliteit met hoogwaardige kokosvezel is een oplossing die niet alleen een ideaal plantsubstraat oplevert, maar is ook veel minder belastend voor het milieu dan een mix die alleen op turf is gebaseerd.

BIOCANNA Bio Terra Plus bevat alleen organische meststoffen van plantaardige origine die vrijkomen naar behoefte van de plant. Op deze manier krijgt de plant altijd de optimale hoeveelheid voedingsstoffen. Met dit eenvoudig maar effectief systeem bereikt ook de minder ervaren teler geweldige resultaten bij het gebruik van BIOCANNA Bio Terra Plus.

BIOCANNA Bio Terra Plus is in eerste instantie ontwikkeld om biologische teeltmethoden te ondersteunen en is ideaal voor gebruik samen met andere BIOCANNA producten zoals BIOCANNA Bio Vega en BIOCANNA Bio Flores.

Grondstoffen van hoge kwaliteit

De turf die wordt gebruikt is van de beste kwaliteit en wordt op maar een paar plaatsen in de wereld gevonden. De langere vezelstructuur van de turf in BIOCANNA Bio Terra Plus is veel lichter, en dat vormt een groot voordeel voor de plant.

Verder bevat Bio Terra Plus een meer uitgebalanceerde soort stikstof variant om de groei van de plant te verbeteren. Daarnaast draagt het goedgekeurde kalkproduct bij aan een betere bodem.

Nieuwe grondverbeteraar toegevoegd

  • Verbetert de vitaliteit, kwaliteit en groei van planten.
  • Stimuleert de groei en functionaliteit van nuttige bodembacteriën.
  • Stimuleert de ontwikkeling en symbiotische activiteit van Mycorrhiza-schimmels.
  • Verhindert dat nitraat wordt uitgespoeld met het (drain)water en houdt de essentiële mineralen beschikbaar voor de plant.
  • Een verhoogd watervasthoudend vermogen en verbeterde drainage eigenschappen zorgen voor een goede 'doorluchting' van het substraat voor snellere beworteling.

Regulering van voedingsstoffen

De plant reguleert zelf de behoefte aan voedingsstoffen, maar je dient wel regelmatig te controleren of de juiste hoeveelheid in het substraat aanwezig is. Als je teveel BIOCANNA Bio Vega of Bio Flores gebruikt, zal de plant nog steeds de hoeveelheid voedingsstoffen opnemen die hij nodig heeft, maar creëert dan wel een zoutstructuur die je dient uit te spoelen. Als je niet genoeg BIOCANNA Bio Vega of Bio Flores gebruikt, zal dat leiden tot een verhoogde consumptie van de voedingsstof in Bio Terra Plus, wat kan resulteren in vergeling van de planten. Het is daarom zaak dat je je nauwkeurig houdt aan het groeischema van BIOCANNA Bio Vega of Bio Flores.

Natuurlijk en gemakkelijk

BIOCANNA Bio Terra Plus zorgt voor een continue vrijgave van voedingsstoffen en heeft een stabiele en voorspelbare pH-waarde van begin tot eind. Een stabiele pH-waarde zorgt voor een continue vrijgave van essentiële voedingsstoffen gedurende de eerste 4-6 weken, afhankelijk van het soort gewas dat u verbouwt. BIOCANNA Bio Terra Plus helpt u tijdens de gehele groeicyclus!

Bio Terra Plus