AQUA

AQUA: substraat, voedingsstoffen en additieven

Niet elk substraat is bruikbaar als u op een recirculatiesysteem groeit. Er is ook een reden waarom er speciale voedingsstoffen zijn voor deze kweekmethode.

Welk substraat gebruik ik op een recirculerend systeem?

Eb- en vloed-systemen en het druppelsysteem kunnen worden gebruikt in combinatie met een substraat. De meeste voedingen voor recirculerende systemen gaan uit van het gebruik van een inert substraat. Een inert substraat is een substraat dat geen voedingsstoffen ontrekt uit of toevoegt aan het voedingswater. Aarde is geen inert substraat, in aarde zitten voedingstoffen die, als zij ook in het voedingswater voorkomen, zouden leiden tot een overschot aan bepaalde elementen.

Bij kokos is precies het omgekeerde het geval. Deze onttrekt bepaalde elementen uit het voedingswater. Wanneer een recirculerende voeding in combinatie met dit substraat wordt gebruikt, zal dit leiden tot een tekort aan voedingsstoffen. Inerte substraten zijn o.a. kleikorrels en steenwol. Deze substraten bevatten of onttrekken geen voedingsstoffen uit het voedingswater.Hiernaast is een en ander schematisch weergegeven.

infopaper-aqua_text_15.jpg

CANNA HYDRO versus CANNA AQUA

HYDRO is een perfecte voedingsstof die al jaren met succes wordt gebruikt op run-to-waste systemen. Nu is AQUA geïntroduceerd. Deze voedingsstof heeft een aantal voordelen bij het kweken op recirculerende systemen. De pH van AQUA heeft geen aanpassingen nodig gedurende de de groeifase van de plant, wanneer de pH in het begin op 5.2 is gesteld. De pH blijft vervolgens tussen de 5.2 en 6.2. Hierboven is een grafiek afgebeeld die de overtuigende resultaten van een aantal uitgebreide onderzoeken afbeeldt, uitgevoerd door de CANNA Research afdeling.

CANNA AQUA Voeding

aqua_content_1CANNA Aqua is speciaal ontwikkeld voor gebruik op recirculerende systemen en is zo samengesteld, dat de pH over langere tijd stabiel blijft. Daarnaast bevat CANNA AQUA Silicium, humus-, fulvinezuren en algenextracten die zorgen voor nog betere prestaties. CANNA voedingsstoffen hebben een biotopisch effect. Ze worden natuurlijk opgenomen door het biologisch systeem van de plant en verzekeren een optimale balans en verhoogde weerstand in de cellen van de plant.

CANNA Aqua Vega

In de eerste fase van de groei, word de basis gelegd voor een uitbundige bloei en opbrengst. Een gezonde en sterke groei word gekarakteriseerd door vitale groeispurten en overdadige wortelontwikkeling. Aqua Vega is speciaal ontwikkeld om precies aan de behoefte van de plant te voldoen. Volledige absorptie van voedingsstoffen en waterpenetratie direct vanaf het begin van de groei, worden door Aqua Vega’s grote hoeveelheid direct absorbeerbare, hoogwaardige, stikstofelementen, topkwaliteit EDDHA -ijzerchelaten en sporenelementen, mogelijk gemaakt.

CANNA Aqua Flores

In de uitbundige bloeifase van de plant, is het uiterst noodzakelijk dat alle benodigde voedingsstoffen direct en in de juiste hoeveelheid beschikbaar zijn. Aqua Flores stimuleert vruchtgroei en bevat alle benodigde elementen die nodig zijn gedurende de bloeifase. De plant heeft in de bloeifase minder stikstof nodig. Aan de andere kant is er een grotere behoefte aan kalium en fosfor. Aqua Flores is rijk aan deze elementen en speciale gechelateerde sporenelementen zorgen voor directe absorptie, met een perfecte bloei als resultaat.

Toevoegingen

CANNA AQUA stelt de plant in staat, om precies de goede hoeveelheid voedingsstoffen op te nemen in de groei- en bloeifase van deze snel groeiende planten. Andere CANNA-producten zoals RHIZOTONIC (voor wortelontwikkeling), CANNAZYM (voor gezonde wortels) en PK 13/14 (voor bloeistimulatie) geven extra ondersteuning gedurende verschillende fases in de ontwikkeling van de plant. In combinatie met deze CANNA-producten kan de plant zich optimaal focussen op groeien en bloeien, zodat een goede oogst verzekerd wordt.

Beoordeel dit artikel: 
Geen stemmen