CANNAZYM

Schimmels en rotting voorkomen? CANNAZYM is een hoogwaardig enzymproduct dat helpt bij het afbreken van wortelresten en dit om te zetten in gunstige voedingsstoffen. CANNAZYM voorkomt infecties door rotting en schimmels, en geef je het substraat een betere lucht-water verhouding. Enzymen zijn stoffen die de reacties in levende organismen versnellen. Enzymen spelen bijvoorbeeld een vitale rol in onze spijsvertering. CANNAZYM is onmisbaar als je substraten gaat hergebruiken en is te gebruiken tijdens de gehele groeicyclus.

Voordelen van CANNAZYM

Voorkomt rotting en schimmels

De resten van dode wortels vormen een voedingsbron voor ziekteverwekkende bacteriën en schimmels. Deze schimmels veroorzaken stress voor de hele plant en belemmeren de groei. Met CANNAZYM druk je deze bedreiging de kop in. CANNAZYM voorkomt ook rotting, dus wordt de vorming van toxische stoffen geminimaliseerd en wordt het risico op een ziekte aanzienlijk verminderd.

Afvalstoffen afbreken

Wortels sterven voortdurend af in een natuurlijk proces van vernieuwing. De enzymen in CANNAZYM zetten het dode plantmateriaal snel om in mineralen en suikers. Hiervan profiteren goede bacteriën, die helpen met het opnemen van voedingsstoffen en de wortels beschermen tegen schimmels.

Beter wortelen

Dode wortels worden snel opgeruimd en zo ontstaat een betere lucht/water verhouding. De levende wortels krijgen meer zuurstof en ruimte, waardoor ze zich beter zullen ontwikkelen. Om dit proces te ondersteunen, hebben we aan CANNAZYM een aantal vitamines toegevoegd die de wortelgroei stimuleren. Het gezondere wortelstelsel zie je een-op-een terug in de vitaliteit van de plant en de kwaliteit van de opbrengst.

Evenwichtige luchtigheid

CANNAZYM verbetert de bodemomgeving. Een snelle afbraak van wortelresten zorgt voor een evenwichtige waterhuishouding en luchtigheid in de wortelomgeving.

Opname voedingsstoffen

CANNAZYM bestaat uit meer dan 12 verschillende soorten enzymen waaraan vitaminen en extracten van woestijnplanten worden toegevoegd. Deze elementen verbeteren de opname van voedingsstoffen en het afweersysteem van de plant. Ook stimuleren vitamines de productie van hormonen.

video-cannazym-nl
CANNAZYM

Kweken met CANNAZYM?

CANNAZYM is te koop bij tuinspeciaalzaken in heel Nederland. Zoek hier het dichtstbijzijnde verkooppunt. Te gebruiken op elk substraat, in combinatie met alle CANNA voedingsproducten.

CANNAZYM

Gebruiksaanwijzing

 • Voor gebruik de fles goed schudden
 • CANNAZYM kan worden gebruikt in combinatie met alle andere Canna-producten. Gebruik echter geen CANNAZYM in combinatie met producten die waterstof peroxide (H202) bevatten
 • Start met het gebruik van CANNAZYM vanaf de tweede week. Blijf het vervolgens gebruiken tot de laatste week
 • De flessen CANNAZYM kunnen van elkaar verschillen van kleur. De kleur kan zelfs compleet verdwijnen door invloeden van licht en temperatuur. Dit komt omdat CANNAZYM een natuurlijk product is. Het betekent echter zeker niet, dat met de kleur ook de enzymactiviteit verloren gaat

Methode van toepassing

 • Voeg CANNAZYM altijd toe met de voedingsoplossing. Verdunnen in de verhouding 1:400 (25 ml op 10 liter kraanwater)
 • Of voeg CANNAZYM één keer per week toe met de voedingsoplossing. Verdunnen in de verhouding 1:100 (100 ml op 10 liter kraanwater)

Bij hergebruik van het medium

 • Gebruik een dubbele dosis CANNAZYM gedurende de laatste twee weken
 • Wanneer CANNAZYM niet is gebruikt tijdens de kweek, voeg dan een dubbele dosis toe in de laatste vier weken
 • Verzadig het medium na de oogst, voordat je nieuwe planten plaatst, met water en een dubbele dosis CANNAZYM
 • Door het medium iets losser te maken, zal het effect van CANNAZYM nog groter zijn
 • Gebruik een pH-waarde tussen 5.5-6.0. Verdunnen met 1:100 (100 ml op 10 liter kraanwater)
 • Als op het medium voor de tweede of derde keer wordt gekweekt, gebruik dan CANNAZYM vanaf de eerste week
 • Als CANNAZYM eenmaal is verdund met water, zal het zo’n 3 á 4 dagen actief blijven

Overige aanwijzingen

 • Overbemesten heeft een negatief effect op de natuur, de bodem en de plant
 • Vorstvrij, gesloten en donker bewaren
 • Buiten bereik van kinderen houden

Waarborgen / Garanties

De verpakking is vervaardigd uit 100% Polyethyleen (PVC- en cadmiumvrij), een gemakkelijk afbreekbare kunststof die tevens recyclebaar is.