NK Pompoen Kweken 2024

NK Pompoen Kweken

Het Nederlands kampioenschap pompoen kweken 2024 zal plaatsvinden tijdens het Dutch Urban Farmers Festival in het Klokgebouw, te Eindhoven.

Dit jaar zal het NK Pompoen kweken plaats vinden tijdens het Dutch Urban Farmers Festival bij het iconische Klokgebouw in Eindhoven. Een evenement waar groene vingers samenkomen en waar de strijd om de grootste pompoen van Nederland in volle gang is!

Luc Vanheuckelom heeft afgelopen jaar de lat erg hoog gelegd met zijn gigantische pompoen van maar liefst 830 kg! Een zeer indrukwekkende prestatie en daarom hebben we het prijzengeld in 2024 verhoogd! De winnaar van de zwaarste pompoen zal naar huis gaan met maar liefst € 2500,-.

Maar niet alleen de reuze pompoenen zijn welkom en zullen in de prijzen vallen. Kom ook strijden in je eigen categorie om de grootste, langste en/of zwaarste groente. Naast de reuze pompoenen zullen een aantal andere reuzegroentes geregistreerd worden bij de Great Pumpkin Commonwealth (GPC).

Bereid je voor op een dag vol spanning, competitie en natuurlijk, een flinke dosis pompoenplezier! Mis het niet en schrijf je nu in en wie weet ga jij er dit jaar met de hoofdprijs vandoor!

Ga de uitdaging aan en wie weet kweek jij wel een Nederlands record! De verschillende competities die gehouden worden tijdens DUFF zijn:

 • Atlantic Giant (reuze pompoen)
 • Courgette
 • Radijs
 • Tomaat
 • Veldpompoen
 • Zonnebloemkop

Maar niets is leuker dan worden beloond voor het harde werken. Daarom hebben we fantastische prijzen voor de winnaars* van de verschillende competities! Niet alleen zullen de winnaars beloond worden, er worden ook een heleboel andere prijzen uitgereikt!

*Er wordt maximaal 1 geldprijs per persoon uitgereikt.

De hoofdprijs van dit jaar bedraagt maar liefst € 2500,-

PRIJZEN 2024:

 • 1e plaats: € 2500,-
 • 2e plaats: € 1000,-
 • 3e plaats: € 500,-
 • 1e plaats gaat een LANG weekend weg t.w.v. € 350,-
 • 1e plaats school wint een uitje met de klas
 • 1e plaats € 75,- + een CANNA groeipakket
 • 1e plaats een cadeaubon t.w.v. € 100,-
 • 2e plaats zadenpakket
 • 3e plaats CANNA groeipakket

De nieuwste competitie: de Miss Moesverkiezing!

In deze competitie draait het om de perfecte imperfectie. We zijn opzoek naar de lelijkste, meest bizarre vormen, look-a-likes van zelfgekweekte groenten. En geloof ons, er is helemaal niets mis met een beetje eigenaardigheid!

Wil je meedoen? Dat kan! Deel simpelweg een foto van je imperfecte oogst via instagram en gebruik de hashtag #moesverkiezing en #DUFF.

Op 21 september zal onze jury deze bijzondere oogst beoordelen. De winnaar gaat niet alleen naar huis met de eer, maar ook met een cadeaubon ter waarde van € 100,-.

Durf jij de uitdaging aan te gaan en je unieke groenten te laten zien? Doe dan mee aan de Miss Moesverkiezing en laat je eigenzinnigheid stralen!

Lijkt het je leuk om aan één van de competities deel te nemen schrijf je dan nu in.

Inschrijving is een vereiste voor iedere competitie om mee te doen en kans te maken op het prijzengeld.

Jouw gegevens
Andere reuze groentes

Ik schrijf me in voor de 'Andere reuze groentes' competitie.

Bijv. Tomaat, biet, ui.
Miss Moesverkiezing

Ik schrijf me in voor de ‘Miss Moesverkiezing' competitie.

Voortgezet onderwijs competities

Ik schrijf me in voor de 'Voortgezet onderwijs competitie(s)’. Hierbij bevestig ik dat ik een school in het voortgezet onderwijs ben of een leerling daarvan, niet ouder dan 18 jaar.

Kies 1 of meerdere competities

DUFF

Dutch Urban Farmers Festival is hét event georganiseerd door Stadstuinieren, dat plaatsvindt op zaterdag 21 september in het Klokgebouw in Eindhoven. DUFF brengt alle urban farmers samen, of je nu je eigen groenten, fruit of kruiden kweekt op het balkon, in de tuin, of op het dak.

Deze dag staat in het teken van kennis, ervaring en enthousiasme over urban farming. Neem deel aan workshops en lezingen om je groene vingers verder te ontwikkelen en nieuwe ideeën op te doen voor je eigen groene projecten.

Kortom, DUFF is de plek waar groene stadsbewoners samenkomen, leren, inspireren en plezier hebben. Mis het niet en zet 21 september alvast in je agenda voor een dag vol groen plezier!

Klik hier voor meer info over DUFF.