HYDRO

HYDRO InfoPaper

HYDRO InfoPaperWil je meer weten over CANNA HYDRO? In deze Infopaper leggen we alles uit over het kweken van planten op inerte run-to-waste systemen, waarbij het drainage-water wegloopt.

Downloaden
Algemene Informatie Inerte Substraten

Algemene Informatie Inerte Substraten

Grofweg zijn er twee methoden om te kweken met substraten; run-to-waste en recirculerend. Bij recirculerend wordt hetzelfde voedingswater een poos opnieuw gebruikt, terwijl bij run-to-waste dit niet het geval is.

De Soorten Substraten voor Hydro Kweken

De Soorten Substraten voor Hydro Kweken

Er zijn tal van min of meer inerte substraten waaruit een hydro kweker kan kiezen. De substraten verschillen in onder andere hun watervasthoudend vermogen. Men spreekt ook wel van droge of natte substraten. Hier worden de belangrijkste soorten substraten voor hydro kweken besproken.

Gebruik van run-to-waste-systemen met inerte substraten

Gebruik van run-to-waste-systemen met inerte substraten

Met de CANNA HYDRO lijn hebben kwekers optimale controle over hun planten gekregen. Het is alsof de planten zijn aangesloten op een infuus. Dit vereist meer kennis en er dient meer gecontroleerd te worden dan bij het kweken op bijvoorbeeld potgrond.

CANNA HYDRO Voedingsstoffen

CANNA HYDRO Voedingsstoffen

Wanneer je kweekt met de CANNA HYDRO lijn heb je naast een onderscheid in Vega en Flores, ook te maken met flessen waarop een A of een B staat. Deze flessen verschillen qua inhoud sterk. Net als in de reguliere tuinbouw heeft CANNA, om haar meststoffen zo geconcentreerd mogelijk te kunnen aanbieden, deze meststoffen over twee oplossingen verdeeld. Vandaar dus de A en de B fles.