COCO

COCO & COGr-substraten en voedingsstoffen

Kokos is een uniek medium met specifieke eigenschappen. Ten opzichte van potgrond is kokos bijvoorbeeld niet voorbekalkt, omdat het van nature al een voor de plant ideale pH-waarde heeft. Een belangrijk verschil tussen kokos en steenwol is, dat kokos een ‘werkend’ medium is. Dit houdt onder andere in, dat kokos de pH stabiliseert en dat bepaalde voedingselementen makkelijker en andere juist weer moeilijker worden afgegeven. In de voeding wordt hiermee rekening gehouden, door de elementen die moeilijk worden afgeven hoger te doseren en elementen die gemakkelijk worden afgeven lager te doseren.

coco_content_1CANNA COCO voeding is zowel geschikt voor de groei- als de bloeifase. Dit is mogelijk, dankzij de unieke karakteristieken van het substraat. Voedingsstoffen van CANNA COCO bevatten natuurlijke chelaten, humus- en fulvinezuren, waardoor de plant alle voedingsstoffen optimaal kan opnemen.

Waarom A&B?

CANNA COCO is een voedingsstof die uittwee delen bestaat: A & B. Deze tweedeling is van essentieel belang, omdat de voedingsstoffen in geconcentreerde vorm samengevoegd in ‘één fles, met elkaar zouden reageren. De reactie zal leiden tot een bezinksel en een ongewenste verandering in de speciale Coco-formulering.

Scoren met COGr!

COGr bevat een speciaal geformuleerde mix van kokosgruis, kokosvezel en kokos-granulaat. Dit medium biedt het voordeel dat het luchtig is, zodat het makkelijker te sturen is. Dit resulteert in een snellere wortelontwikkeling en een hogere opbrengst! COGr is geperst en gedroogd, dus makkelijk voor transport en opslag. Dit maakt het ideaal voor de meer veeleisende kweker. Drie revolutionaire meststofproducten zijn ontwikkeld, speciaal voor het gebruik met COGr: COGr Buffer Agent, COGr Vega en COGr Flores.

cogr-slabs_content_1Deze producten voorzien de plant in een optimale conditie voor wortelontwikkeling, groei en bloei. COGr kan tot wel drie keer hergebruikt worden, zonder enig kwaliteitsverlies.

Een hogere opbrengst met COGr!

COGr is uitgegroeid tot het meest populaire kweeksysteem onder de veeleisende kwekers in Nederland. Het hart van dit systeem is geperste ongebufferde slabs van kokos, die vereisen dat er gekweekt wordt met de speciale COGr buffering agent. COGr Vega voeding wordt gebruikt gedurende de groeifase, gedurende de bloeifase wordt overgegaan op COGr Flores. Deze voedingsstoffen bevatten naast alle voedingselementen toegevoegde humus- en fulvinezuren voor een verbeterde voedingsopname door de wortels. Ook het toegevoegde silicium zorgt voor een verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen.

cogr_content_1

Voor kwekers die dit systeem willen gebruiken in potten; buffer simpelweg de slabs op de normale manier en leeg dan de inhoud in de potten. Elke slab bevat tussen de 21 – 25 liter COCO in uitgezette vorm. Een 1 literfles van COGr Buffering Agent maakt 500 liter buffervloeistof, welke maar één keer per oogst nodig is. Een 2 literverpakking van CANNA COGr voedingsstoffen (1 liter A, 1 liter B) maakt 250 liter COGr voeding. Dit is een universele formulering voor zowel hard als zacht water.

Als je het eenmaal kent wil je niks anders meer

Martin en Gerhardt zijn twee Zwitserse kwekers die al vanaf de vroege jaren negentig grootschalig kweken. Sinds zij CANNA’s kokosproducten ontdekt hebben, willen zij niet meer anders. Nadat zij 2 jaar geleden overschakelden op COGr, draaien ze op hun sloffen zes oogsten per jaar, en dat mag je heel letterlijk nemen.

Daarbij behaalt het duo opbrengsten waar veel kwekers hun vingers bij zouden aflikken. “Voor mij is het grootste voordeel, dat je met de COGr-Boards probleemloos drie oogsten kunt draaien. Vroeger gebruikten we aarde of steenwol. Dat heeft me bijna m’n rug gekost!” De kokosboards zijn vederlicht en stijf, waardoor ze heel makkelijk te transporteren zijn. “Nu oogsten en planten we binnen een uur 250 nieuwe planten in één moeite door. Gerhardt snijdt de planten af, ik loop achter hem aan en zet meteen nieuwe stekken in de lege gaten. Zo verliezen we nog geen minuut, zonder gesjouw met nieuwe slabs of zakken aarde. Makkelijker kan het niet.” Naast het gebruiksgemak en de kostenbesparing levert het medium een superieure, zoete kwaliteit die kenners doet watertanden. Martin: “De geur is minstens zo goed als op steenwol, maar de smaak is zoeter en zonder meer vergelijkbaar met aarde. En dankzij de luchtigheid van kokos zie je een krankzinnig snelle wortelontwikkeling.” Opvallend is dat de planten op COGr een grotere tolerantie hebben tegen hoge temperaturen. “De afgelopen zomer lagen de temperaturen hier enkele weken rond de 38˚C. Toch draaiden we een perfecte oogst.”

Beoordeel dit artikel: 
Geen stemmen