Kweken met CANNABOOST

Kweken met CANNABOOST

Al in de jaren ’70 en ’80 waren de CANNA-oprichters als pioniers wetenschappelijk in de weer met plantjes. Universitair geschoold in de biologie, chemie en agronomie, aangevuld met 30 jaar ervaring en de liefde voor het gewas heeft CANNA gebracht tot wat het nu is "de onbetwiste nummer 1". CANNA wil altijd blijven innoveren en streeft zoals je van ons gewend bent naar kwalitatief de best mogelijke producten.

Booster: Een gevoel

Vanaf begin jaren ’90 doet CANNA Research onderzoek naar stimulerende middelen voor onder andere de cannabisplant. Reeds bestaande plantstimulerende middelen uit de tuinbouwbranche werden onder de loep genomen, echter leverden deze producten geen meerwaarde op voor de toepassing waar CANNA naar op zoek was.

Eind jaren ‘90 en begin 2000 introduceerden diverse merken hun boosterproduct in Nederland. Werkzaam of niet, er ontstond een positief gevoel onder de kwekers ten aanzien van de producten. De booster werd gezien als een onmisbare schakel in de kweekcyclus. Toch leverden niet alle boosters positieve resultaten op zoals je zou mogen verwachten!

De onderzoeken van CANNA Research richtten zich op de verhoging van de verbrandingsprocessen in de cellen van de plant (metabolisme), welke effect heeft op de smaak en de suikerproductie, met als belangrijk neveneffect een meeropbrengst. Verder onderzoek werd geïnspireerd en ondersteund door de wens van de CANNA kwekers, die graag een kwalitatief hoogwaardige booster wilden en tot op heden uitsluitend gebruik maakten van de bloeimineralen van CANNA PK 13/14.

Jarenlang onderzoek naar een doeltreffend product om de planten een Boost te geven, wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Het onderzoek van CANNA Research heeft geleid tot de ontwikkeling van CANNABOOST Accelerator en werd begin 2006 in Nederland geïntroduceerd. Een product dat zich in alle opzichten onderscheidt van de bestaande boosterproducten.

De combinatie van CANNABOOST Accelerator met PK 13/14 zorgt voor nog hogere resultaten. PK 13/14 voorziet de plant van extra bloei-mineralen, terwijl Boost Accelerator ervoor zorg draagt dat deze elementen gebruikt worden voor omzetting van meer organisch materiaal waardoor de vruchten mooier en voller worden.

Moet ik een booster gebruiken?

De keuze om een boosterproduct te gebruiken dient weloverwogen genomen te worden. Waarom?

Doordat boosterproducten hogere kosten met zich mee brengen wordt er direct een verwachtingspatroon gecreëerd. Omdat CANNA graag deze verwachtingen nastreeft maar wel op een integere manier, adviseert CANNA haar kwekers de volgende tips in acht te nemen om teleurstelling te voorkomen.

CANNABOOST Accelerator: Geeft de beste resultaten!

Veel CANNA kwekers die we spreken zijn positief over hun ervaringen met CANNABOOST Accelerator. Dit product geeft zichtbaar een meerwaarde aan de cannabisplant en in het bijzonder aan het eindproduct. Zichtbaar hogere opbrengst, hardere vruchten, vollere smaak, verhoogd afweersysteem en ideaal samen te gebruiken met CANNA PK 13/14.

CANNABOOST Accelerator geeft het meeste waar voor je geld en door de geïnterviewden uit ons onderzoek betiteld als: Geeft de beste resultaten! Met dit product bewijst CANNA het weer, Quality proves itself!

Tips voor het gebruik van bloei boosters

Investeer eerst in een optimale kweekruimte. Boosters zijn geen wondermiddel als de rest van de kweekmiddelen fout worden toegepast. Gedurende de kweekcyclus kunnen vele factoren een beperkende rol spelen. Denk hierbij aan:

  • een onjuiste water-geef-strategie;
  • een verkeerde voedingsdosering (onjuiste EC/pH);
  • problemen met klimaat en belichting;
  • plantmateriaal;
  • ziekten.

Onderzoek eerst wat de beperkende factoren kunnen zijn en probeer deze op te lossen. Gegarandeerd zul je dan al meer opbrengst genereren. Pas als het geheel optimaal functioneert kun je een booster gebruiken voor nét dat beetje extra.

Beoordeel dit artikel: 
Geen stemmen